Desert s kavom / Kolač od kave i oraha - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kombinacija kave i oraha daje savršeni desert koji možete poslužiti uz šalicu kave ili toplog mlijeka. Pratite recept i napravite kolač od kave i oraha.

6.2.2023.
14:42
Pixabay
VOYO logo

Kolač od kave i oraha idealna je desert za sve prigode. Priprema nije zahtjevna, a kolač je gotov za samo sat vremena. Kako se radi kolač od kave i oraha otkrit će naš recept.

Biskvit za kolač od kave i oraha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 18 dkg maslaca
  • 18 dkg šećera
  • 3 jaja
  • 18 dkg brašna
  • prašak za pecivo
  • 3 žlice instant kave otopljene u 2 žlice vruće vode

Glazura za kolač od kave i oraha:

  • 20 dkg šećera u prahu
  • 10 dkg maslaca
  • žlica instant kave otopljene u žlici kipuće vode
  • 8 prepolovljenih oraha

Priprema kolača od kave i oraha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite kalup za torte.

Miksajte maslac, jaja i šećer, dodajte brašno s praškom za pecivo. Kada dobijete glatku smjesu dodajte kavu. Dobiveni biskvit izlijete u kalup za torte i pecite oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pečeni, ohladite ga i prerežite na pola.

Za to vrijeme pripremit glazuru u blenderu. Miksajte šećer, maslac i kavu. Dobivenu glazuru podijelite na dva dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jednim dijelom premažite polovicu biskvita koji ste prethodno malo natopili s kavom ili mlijekom. Nakon toga stavite drugu polovicu biskvita koji ste natopili s kavom ili mlijekom. I s drugom polovicom glazure premažite biskvit.

Na kraju kolač od kave i oraha ukrasite s polovicama oraha. Ohladite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo