Kolač od kave i oraha - recept i priprema
Kolač od kave i oraha idealna je desert za sve prigode. Priprema nije zahtjevna, a kolač je gotov za samo sat vremena. Kako se radi kolač od kave i oraha otkrit će naš recept.
Biskvit za kolač od kave i oraha:
18 dkg maslaca
18 dkg šećera
3 jaja
18 dkg brašna
prašak za pecivo
3 žlice instant kave otopljene u 2 žlice vruće vode
Glazura za kolač od kave i oraha:
20 dkg šećera u prahu
10 dkg maslaca
žlica instant kave otopljene u žlici kipuće vode
8 prepolovljenih oraha
Priprema kolača od kave i oraha:
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite kalup za torte.
Miksajte maslac, jaja i šećer, dodajte brašno s praškom za pecivo. Kada dobijete glatku smjesu dodajte kavu. Dobiveni biskvit izlijete u kalup za torte i pecite oko 30 minuta.
Kada je pečeni, ohladite ga i prerežite na pola.
Za to vrijeme pripremit glazuru u blenderu. Miksajte šećer, maslac i kavu. Dobivenu glazuru podijelite na dva dijela.
S jednim dijelom premažite polovicu biskvita koji ste prethodno malo natopili s kavom ili mlijekom. Nakon toga stavite drugu polovicu biskvita koji ste natopili s kavom ili mlijekom. I s drugom polovicom glazure premažite biskvit.
Na kraju kolač od kave i oraha ukrasite s polovicama oraha. Ohladite i poslužite.