Kolač od jagoda i mascarponea oduševit će vas jer kombinacija jagoda i mascarponea je dobitna kombinacija.

Donosimo vam recept za pripremu ovog osvježavajućeg voćnog kolača.

Kolač od jagoda i mascarponea sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • korica limuna
  • 8 dkg šećera
  • pola praška za pecivo

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Naribajte koricu limuna i dodajte žumanjke koje ste umutili sa šećerom. DOdajte brašno s praškom za pecivo te miksajte. Na kraju u tu smjesu umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Ulijte biskvit u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Kolač od jagoda i mascarponea krema:

  • 40 dkg mascarpone sira
  • vanilin šećer
  • 3 dkg šećra u prahu
  • 4 dcl slatkog vrhnja

Slatko vrhnje umutite sa šećerom i vanilin šećrom. Kada nastane šlag dodajte mascarpone.

Premažite kremu preko hladnog biskvita i stavite u hladnjak.

Kolač od jagoda i mascarponea preljev:

  • 50 dkg jagoda
  • 4 žlice šećra
  • 2 crvena preljeva za torte
  • pola litre vode

Od pola litre vode odvojite 6 žlica. Preljev za torte izmiješajte sa šećerom i neka se otopi u 6 žlica vode.

Ostali dio vode neka zakuha i kada zakuha dodajte u vodu smjesu preljeva za torte. Vratite na vatru i lagano mješajte dok se preljev ne stvrdne.

Kada je kolač rashlađenm i preljev malo ohlađen rasporedite po kolaču.

Kolač od jagoda i mascarponea je gotov i spreman za posluživanje kada se dobro ohladi.