Kolač od jagoda i mascarponea oduševit će vas jer kombinacija jagoda i mascarponea je dobitna kombinacija.
Donosimo vam recept za pripremu ovog osvježavajućeg voćnog kolača.
Kolač od jagoda i mascarponea sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- korica limuna
- 8 dkg šećera
- pola praška za pecivo
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Naribajte koricu limuna i dodajte žumanjke koje ste umutili sa šećerom. DOdajte brašno s praškom za pecivo te miksajte. Na kraju u tu smjesu umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Ulijte biskvit u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Kolač od jagoda i mascarponea krema:
- 40 dkg mascarpone sira
- vanilin šećer
- 3 dkg šećra u prahu
- 4 dcl slatkog vrhnja
Slatko vrhnje umutite sa šećerom i vanilin šećrom. Kada nastane šlag dodajte mascarpone.
Premažite kremu preko hladnog biskvita i stavite u hladnjak.
Kolač od jagoda i mascarponea preljev:
- 50 dkg jagoda
- 4 žlice šećra
- 2 crvena preljeva za torte
- pola litre vode
Od pola litre vode odvojite 6 žlica. Preljev za torte izmiješajte sa šećerom i neka se otopi u 6 žlica vode.
Ostali dio vode neka zakuha i kada zakuha dodajte u vodu smjesu preljeva za torte. Vratite na vatru i lagano mješajte dok se preljev ne stvrdne.
Kada je kolač rashlađenm i preljev malo ohlađen rasporedite po kolaču.
Kolač od jagoda i mascarponea je gotov i spreman za posluživanje kada se dobro ohladi.