Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Vrste brašna /

Koje brašno koristiti za pripremu kuglofa?

Često pripremate kuglof, ali nikako ne ispada kako treba? Pitate se koje brašno za kuglof koristiti?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Često pripremate kuglof, ali nikako ne ispada kako treba? Pitate se koje brašno za kuglof koristiti?

Kuglof je južnonjemački, austrijski, švicarski i alzaški izraz za mramorni kolač. U Češkoj i Slovačkoj zovu ga bábovka, a u Poljskoj babka. U svakoj državi ima drugo ime, ali uvijek ispadne isti. Pa koje brašno za kuglof koristiti da bude savršen?

Nije brašno jedina stvar koja pridonosi njegovoj savršenosti, postoje i druge stvari. Za početak treba znati u čemu se točno peče kuglof. Peče se u posebnom kalupu koji je visok i izbočen, a ima rupu u sredini koja osigurava ravnomjerno pečenje.

Kuglof se često puni voćem kao što su grožđice, ribizli i trešnje. Kora citrusa, ponekad ušećerena, ponekad svježa, također se može koristiti. Kao i orašasti plodovi poput badema ili lješnjaka. Kuglof ima jedinstven okus koji je kombinacija blago slatkastog i pomalo slatkastog. Ali koje brašno za kuglof koristiti?

Koje brašno za kuglof?

Za kuglof se obično koristi višenamjensko brašno, ali u nekim receptima se koristi brašno za samodizanje. Kada niste sigurni koje brašno za kuglof uključuje vaš recept najbolje je koristiti višenamjensko.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike