Često pripremate kuglof, ali nikako ne ispada kako treba? Pitate se koje brašno za kuglof koristiti?
Kuglof je južnonjemački, austrijski, švicarski i alzaški izraz za mramorni kolač. U Češkoj i Slovačkoj zovu ga bábovka, a u Poljskoj babka. U svakoj državi ima drugo ime, ali uvijek ispadne isti. Pa koje brašno za kuglof koristiti da bude savršen?
Nije brašno jedina stvar koja pridonosi njegovoj savršenosti, postoje i druge stvari. Za početak treba znati u čemu se točno peče kuglof. Peče se u posebnom kalupu koji je visok i izbočen, a ima rupu u sredini koja osigurava ravnomjerno pečenje.
Kuglof se često puni voćem kao što su grožđice, ribizli i trešnje. Kora citrusa, ponekad ušećerena, ponekad svježa, također se može koristiti. Kao i orašasti plodovi poput badema ili lješnjaka. Kuglof ima jedinstven okus koji je kombinacija blago slatkastog i pomalo slatkastog. Ali koje brašno za kuglof koristiti?
Koje brašno za kuglof?
Za kuglof se obično koristi višenamjensko brašno, ali u nekim receptima se koristi brašno za samodizanje. Kada niste sigurni koje brašno za kuglof uključuje vaš recept najbolje je koristiti višenamjensko.