Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Praktični savjeti /

Koje brašno za dizana tijesta?

Znate li koje brašno za dizana tijesta je nabolje koristiti? Donosimo vam savjete koje brašno za dizana tijesta je pun pogodak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoji glatko i oštro brašno, ali znate li koje je brašno za dizana tijesta je najbolje? Koja je razlika između glatkog i oštrog brašna? Naime, glatko brašno finije je mljeveno od oštrog te on tijestu daje glađu teksturu. Prema tome, glatko je odgovor na pitanje koje brašno za dizana tijesta je najbolje.

Za dizana tijesta najbolje je upotrijebiti bijelo pšenično brašno (tip 400 i tip 550), polubijelo pšenično brašno (tip 700 i tip 850), crno pšenično brašno (tip 1100 i tip 1600) i brašno cijelog zrna pšenice.

No pravi odgovor na pitanje koje brašno za dizana tijesta ćete upotrijebiti ovisi isključivo o vama. Nećete pogriješiti i ako upotrijebite oštro brašno za dizano tijesto, ali je svakako bolje glatko.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike