Kako biste napravili savršen odrezak, najvažnije je da kupite kvalitetno meso, po mogućnosti kod svog mesara. I za jedan i za drugi odrezak potreban vam je teleći odrezak od buta, koji je potrebno očistiti od vanjskih žilica i opni, te ga što više stanjiti, no pravo pitanje je kakva je to razlika između pariškog i bečkog odreska? Razlikuju se jedino u načinu pripreme.Bečki odrezak treba posoliti, uvaljati u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice te pržiti u vrelom ulju tri minute. Pariški odrezak se slično priprema, ali se umjesto u krušne mrvice odrezak uvalja još jednom u brašno.
Taj odgovor rješava vašu dilemu razlike između pariškog i bečkog odreska.
Mnogi smatraju da se pariški odrezak priprema na način da se meso uvalja u smjesu brašna, jaja i ledene vode ili piva, ali to je onda tempura. Nešto sasvim drugačije, no također ukusno.
Priprema jednog i drugog odreska je vrlo jednostavna i brza, neovisno o načinu koji odaberete od dva prethodno navedena zato što razlike između pariškog i bečkog odreska zaista nisu goleme. Priprema traje veoma kratko, a ukoliko si dan ranije pripremite meso i neki umak ili dresing za salatu, objed nakon napornog dana biti će gotov za pola sata. Ne preporučuje se meso soliti dan ranije jer od stajanja sol povlači vodu iz mesa pa može biti malo tvrđe. Treba ga malo posoliti neposredno prije paniranja. Neki kuhari ne sole meso već brašno za paniranje pa možete sami procijeniti koja vam je opcija jednostavnija i bolja.