Ako vam je dosta klasičnih krema, krema za kolač od gustina ono je što trebate. Drugačijeg je okusa, a opet vrlo ukusna. Krema za kolač od gustina najbolje se slaže s bijelim biskvitom ili keksama. No, isto tako se krema za kolač od gustina može koristiti i u desertima u čaši. No kako se krema za kolač od gustina priprema?
Da bi se krema za kolač od gustina pripremila, od sastojaka trebate:
- 1 litru mlijeka
- 15 žlica gustina
- 5 žlica šećer
- 250 grama maslaca
Gustin razmutite u malo mlijeka. Ostalo mlijeka, zajedno sa šećerom stavite kuhati. Kada zavri, ulijte gustin. Dobro miješajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a zatim u kremu umiksajte maslac sobne temperature.
I to je to, vaša krema za kolač od gustina je gotova, ukusna i kao takvu ju možete koristiti s različitim glazurama ili voćnim nadjevom, vi birate!