Prehrana bez glutena ne znači da morate izbjegavati ukusne poslastice. Jednostavno trebate recept poput ovih kocka od rogača bez glutena. Kocke od rogača bez glutena zahtijevaju nekoliko jednostavnih zamjena sastojaka i jednako su ukusni kao kocke od rogača s brašnom.
Sastojci potrebni da se pripreme kocke od rogača bez glutena su:
- Pola šalice maslaca
- 1/2 šalice višenamjenskog brašna bez glutena
- 6 žlica pečenog rogača u prahu
- 1/4 žličice soli
- 1 šalica šećera od trske
- 1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije
- 2 velika jaja
- 1/2 šalice nasjeckanih oraha ili pekana
Da biste pripremili kocke od rogača najprije zagrijte pećnicu na 180°C te podmažite kalup u kojem ćete peći kocke od rogača i ostavite sa strane. U praznu zdjelu stavite brašno, prašak od rogača i sol i miješajte da se sastojci dobro sjedine. Stavite sa strane. U drugoj velikoj posudi za miješanje pomiješajte maslac i šećer. Mikserom zamutite smjesu dok ne postane pahuljasta. Dodajte ekstrakt vanilije i jaja, te miješajte dok se smjesa za kocke od rogača ne sjedini.
U smjesu od maslaca i šećera dodajte smjesu brašna, rogača i orašaste plodove. Miješajte samo dok se mokri i suhi sastojci ne sjedine. Istrugajte smjesu za kocke od rogača u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Kada čačkalica umetnuta u sredinu posude za pečenje izađe čista, kocke od rogača su gotove. Kocke od rogača ohladite 15 minuta prije rezanja.