Glavno jelo /

Kobasice i kelj iz pećnice

Image

Kobasice i kelj iz pećnice pripremite kao glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu kobasica i kelja iz pećnice.

20.7.2021.
19:48
VOYO logo

Kombinacija kobasica i kelja sve zapečeno u pećnici daje izvrsno glavno jelo. Za pripremu ovog jela trebat će vam oko dva sata, ali priprema je vrlo jednostavna. Ovo ukusno jelo poslužite kao glavno jelo.

Kobasice i kelj iz pećnice sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 75 dkg kobasica pečenica
  • 50 dkg kelja
  • 15 dkg slanine
  • 5 dcl mesnog temeljca
  • limun
  • glavica luka
  • pola žličice mljevene crvene paprike
  • 2 dk meda
  • sol
  • papar
  • ulje

Kobasice i kelj iz pećnice priprema:

Kobasice izbodite vilicom i marinirajte sa smjesom od ulja, limunovog soka, mljevenom crvenom paprikom, medom, lukom narezanim na trake. Sve posolite i popaprite. Neka se kobasice mariniraju oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kelj stavite u vruću posoljenu vodu i kuhajte oko tri minute. Ocijedite i stavite na dno vatrostalne posude. Rasporedite preko njega luk iz marinade te služite četvrtine kelja, te kobasice i slaninu. Sve prelijte mesnim temeljcem i marinadom koja je ostala. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 50 minuta.

Kobasice i kelj iz pećnice su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo