Kuharica / Kiseli kupus pripremljen na varivo odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Varivo od kiselog kupusa zdravo je varivo bogato vitaminom C, a idealno je za hladne zimske dane. U varivo od kiselog kupusa možete dodati i suho meso po izboru.

21.11.2022.
10:10
Pixabay
VOYO logo

Kiseli kupus može se pripremiti na različite načine, a jedan od njihh je i kao varivo. Kako se priprema kiseli kupus kao varivo?

Sastojci potrebni za pripremu variva od kiselog kupusa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g kiselog kupusa
  • 1 luk
  • 200 g svinjskog buta
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 150 g graha
  • 1 češanj češnjaka
  • malo sjeckanog peršina
  • žličica škroba
  • žličica mljevene paprike
  • pola žličice kima

Upute za pripremu variva od kiselog kupusa:

Luk narežite na ploške, a svinjski but na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrijano maslinovo ulje dodajte luk, a zatim i meso. Pirjajte uz miješanje otprilike pet minuta.

Dodajte ribani kiseli kupus i mljevenu papriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte vode u količini koja je potrebna da prekrije sadržaj lonca. Ostavite da se kuha oko jedan sat, a tijekom kuhanja dodajte ostale začine i peršin.

Kada se kuhanje bliži kraju, dodajte grah iz konzerve i umiješajte malo škroba ili gustina kako bi varivo od kiselog kupusa bilo gušće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varivo od kiselog kupusa s mesom možete poslužiti uz kruh.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo