Kiseli kupus može se pripremiti na različite načine, a jedan od njihh je i kao varivo. Kako se priprema kiseli kupus kao varivo?
Sastojci potrebni za pripremu variva od kiselog kupusa su:
- 500 g kiselog kupusa
- 1 luk
- 200 g svinjskog buta
- 2 žlice maslinovog ulja
- 150 g graha
- 1 češanj češnjaka
- malo sjeckanog peršina
- žličica škroba
- žličica mljevene paprike
- pola žličice kima
Upute za pripremu variva od kiselog kupusa:
Luk narežite na ploške, a svinjski but na kockice.
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte luk, a zatim i meso. Pirjajte uz miješanje otprilike pet minuta.
Dodajte ribani kiseli kupus i mljevenu papriku.
Ulijte vode u količini koja je potrebna da prekrije sadržaj lonca. Ostavite da se kuha oko jedan sat, a tijekom kuhanja dodajte ostale začine i peršin.
Kada se kuhanje bliži kraju, dodajte grah iz konzerve i umiješajte malo škroba ili gustina kako bi varivo od kiselog kupusa bilo gušće.
Varivo od kiselog kupusa s mesom možete poslužiti uz kruh.