Recept i priprema /

Salata od kisele repe kao prilog

Image
Foto: Pixabay

Uzmite kiselu repu i napravite salatu koja je izvrsna uz zdjelu riže, pirjana kratka rebra ili čak hamburger. Ribež će vam ubrzati proces.

14.7.2022.
16:04
Pixabay
VOYO logo

Kisela repa može se pripremiti i na salatu. Poslužite je kao prilog uz mesno ili riblje glano jelo. Pratite recept i napravite salatu od kisele repe.

Sastojci za salatu od kisele repe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kisela repa
  • 1 ¾ žličice soli
  • ⅓ šalice destiliranog bijelog octa
  • 5 žličica šećera
  • 1 žličica želea ili džema od marelica

Izrežite kiselu repu na komade duge nekoliko cm i stavite u srednju zdjelu. Dodajte 1/2 žličice soli te umasirajte u kiselu repu dok se ravnomjerno ne rasporedi. Ostavite kiselu repu na sobnoj temperaturi 1 sat da sol povuče vodu iz povrća, umasirajući ih jednom ili dvaput. Narezana kisela repa će uvenuti i postati blago prozirna. Narezanu kiselu repu prelijte sa 6 šalica hladne vode i puno leda i ostavite 10 minuta da postane hrskava.

U međuvremenu pomiješajte ocat, šećer, žele i preostalu 1/4 žličice soli i miješajte dok se šećer ne otopi. Podignite led s kisele repe, zatim ocijedite kiselu repu i iscijedite što više tekućine. Dodajte kiselu repu u zdjelu sa octom i miješajte dok se dobro ne sjedini. Poslužite hladnu salatu od kisele repe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo