Sastojci
- polovica pileća prsa
- 2 mrkve
- komadić celera
- manji korijen peršina
- lišće peršina
- lovorv list
- glavica luka
- dva režnja češnjaka
- jaje
- žlica kiselog vrhnja
- sol, papar u zrnu
Postupak
Bilo bi idealno kada biste koristili domaće pile ili barem neotkoštena pileća prsa jer će juha imati bogatiji okus.
Celer narežite na kockice, a korijen peršina i mrkvu na kolutiće. Češnjak zdrobite nožem. Piletinu odvojite od kosti i također narežite na kockice.
Povrće stavite pirjati na malo masti ili ulja te dodajte prstohvat soli. Nakon pet minuta ubacite i meso pa pirjajte dok ne posvijetli sa svih strana.
Ulijte decilitar bijelog vina i pustite da ishlapi.
Dok čekate da se to dogodi, nabodite luk na vilicu i malo ga zapecite na ploči ili plinu te dodajte u juhu zajedno s kosti koja vam je ostala nakon što ste s nje skinuli meso.
Ubacite nekoliko zrna papra i list lovora.
Pustite da se polupoklopljeno kuha jedno pola sata do 40 minuta. Umutite jaje i kiselo vrhnje pa dvije tri minute prije kraja ulijte u juhu i žustro miješajte pa maknite s vatre, dodjate sitno narezani list peršina i postavite stol.
Drugu polovicu pilećih prsa možete iskoristiti u woku. Recept stiže uskoro!