Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Ideje za keto variva variva: Kako pripremiti ukusno i zdravo keto varivo?

Kada ste na keto dijeti, priprema variva nije jednostavna s obzirom da su glavni sastojci variva puni ugljikohidrata. Pratite recept i pripremite ukusno keto varivo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Recept za varivo bez glutena savršen je za one koji su na keto dijeti s malo ugljikohidrata. Priprema goveđeg gulaša bez brašna smanjuje ugljikohidrate dok intenzivira cjelokupni okus. Osim toga, za pripremu keto variva odabrano je povrće s malo ugljikohidrata.

Sastojci potrebni da se pripremi keto varivo su:

1 kilogram govedine narezane na kockice

220 grama gljiva, narezanih na četvrtine

180 grama korijena celera, oguljenog i narezanog na komade

100 grama bisernog luka

2-3 rebra celera, narezana na ploške

60 grama mrkve, narezane na kolute

2 režnja češnjaka, narezana na ploške

2 žlice paste od rajčice

2 žlice maslinovog ulja

5 šalica goveđe juhe

1 veći list lovora

1/2 žličice suhe majčine dušice

sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili keto varivo najprije stavite veliki lonac na štednjak na jaku vatru. Kad se lonac zagrije, dodajte ulje da prekrije dno lonca. Dodajte gljive i promiješajte te ih pustite da se kuhaju dvije minute. Izvadite gljive iz lonca i dodajte ih pripremljenom povrću. Zapržite govedinu u loncu u serijama, dodajući još ulja po potrebi. Stavite svu govedinu u lonac i umiješajte lovorov list, majčinu dušicu i pastu od rajčice pazeći da obložite govedinu.

Pustite da kuha manje od minute, a zatim polako dodajte 1 šalicu juhe dok stružete zapečene komadiće s dna lonca. Dodajte ostatak juhe i kuhajte na laganoj vatri. Poklopite i smanjite vatru na nisku i lagano pirjajte 90 minuta. Kad govedina omekša, dodajte povrće i pojačajte vatru dok ne zavrije. Smanjite vatru i pirjajte bez poklopca 40 minuta do sat vremena ili dok povrće i meso ne omekšaju. Keto varivo je gotovo i spremno za posluživanje dok je toplo. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike