Keto cheesecake je upravo ono što tražite ako se želite malo zasladiti i osvježiti. Donosimo recept za keto desert.
Sastojci za keto desert - cheescake:
- 60 g bademovog brašna
- 60 g kokosovog brašna
- 30 g naribanog kokosa
- 60 g maslaca, otopljenog
- 80 do 120 g krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 400 g kiselog vrhnja, sobne temperature
- 1 žlica stevie
- 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
- 3 jaja, sobne temperature
Priprema keto deserta cheescake:
Zagrijte pećnicu na 150° za početak pripreme keto deserta. Nauljite kalup i pokrijte dno i rubove folijom. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, kokos i maslac. Utisnite koru na dno i malo gore po stijenkama pripremljenog kalupa. Stavite tepsiju u frižider dok pravite nadjev.
U velikoj zdjeli umutite krem sir i kiselo vrhnje, zatim umiješajte steviju i vaniliju. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući nakon svakog dodavanja. Nadjev ravnomjerno rasporedite preko kore ovog keto deserta.
Stavite kolač od sira u duboku posudu za pečenje i stavite na srednju rešetku pećnice. Pažljivo ulijte dovoljno kipuće vode u posudu za pečenje da dođe do polovice stranica posude s oprugama. Pecite sat do sat i pola, dok se samo malo ne zatrese u sredini. Isključite pećnicu, ali ostavite kolač u pećnici s malo odškrinutim vratima da se polako hladi sat vremena.
Izvadite posudu iz vodene kupelji i skinite foliju, pa ostavite u hladnjaku najmanje pet sati ili preko noći. Keto desert - cheescake je gotovo i spreman za posluživanje.