Kesten se najčešće peče, kuha ili prži. No donosimo vam kako napraviti kesten kuglice.
Za kesten kuglice potrebno vam je 100 g maslaca, 100 g šećera, pola žličice cimeta, sol, 2 jaja, 330 grama odmrznutog pirea od kestena, 250 grama mljevenih badema, 2 vrećice tamne glazure za kolač te žličica kakaa u prahu.
Pjenjačom na ručnom mikseru istucite maslac u zdjeli dok ne omekša. U smjesu dodajte šećer, cimet, sol i jaja, miješajte dok smjesa ne postane svjetlije boje. Umiješajte kesten pire i bademe.
Vlažnim rukama oblikujte tijesto u kesten kuglice veličine oraha. Stavite na tepsiju za pečenje koju smo obložili papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između svake kesten kuglice.
Stavite u pećnicu i pecite oko 15 minuta na toplini od 180°C. Kada su kesten kuglice gotove, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na rešetki za hlađenje. Kesten kuglice umočite u glazuru za kolače čačkalicom ili vilicom, ostavite da se osuše na listu papira za pečenje oko. Kesten kuglice zatim pospite sa kakao prahom te ih ostavite da se ohlade dok nije vrijeme za posluživanje.
Ovo je unikatni način pripreme kestena te vas pozivamo da isprobate kesten kuglice već ovih jesenskih dana.