Kašasti sok od jabuke ne razlikuje se u mnogočemu od bistrog soka. Priprema je vrlo slična. Isto tako, kao i bistri, kašasti sok od jabuke je bogat nutritivnim vrijednostima te ga se preporuča konzumirati na tjednoj bazi.
Od sastojaka za kašasti sok od jabuke vam je potrebno:
- 2 kg svježih slatkih jabuka
- 300 g šećera
- 1/2 konzervansa
- 1 l vode
Postupak kako napraviti bistri sok od jabuke također je jednostavan. Za početak jabuke operite, ogulite, očistite od sjemenki i peteljke te narežite na kockice. Izblendajte ih u blenderu te dobivenu smjesu stavite kuhati. Dodajte šećer. Kuhajte dobivenu smjesu tako dugo dok se sok ne prestane pjeniti, a pjenu uklonite kako vam kašasti sok od jabuke ne bi bio mutan. Ostavite da se sok hladi te ga kasnije prelijte u bocu i dobro zatvorite.
Na ovaj ćete način dobiti kašasti sok od jabuke, a ako kojim slučajem želite bistri, samo ga procijedite.