Karpati kolač kremasti je desert koji se sastoji od dvije kreme - žute i bijele. Ovaj desert oduševit će sve ljubitelje kremastih kolača.
Karpati kolač sastojci za tijesto:
- 5 jaja
- 15 dkg margarina
- 2 dcl vode
- 2 dcl brašna
- sol
Napravite tijesto tako da najprije prokuhate vodu s margarinom te dodajte brašno i kuhajte oko 3 minute. Nakon toga maknete s vatre i dodajte jaja. Miksajte sve zajedno, podijelite na dva jednaka dijela i pecite koru po koru oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
Karpati kolač žuta krema:
- 3 pudinga od vanilije
- 25 dkg margairna
- 1 litra mlijeka
- 8 žlica šećera
Napravite žutu kremu od pudinga od vanilije koji ste skuhali s mlijekom i šećerom te dodajte u hladni puding margarin.
Karpati kolač bijela krema:
- 2 dcl slatkog vrhnja za šlag
- 20 dkg svježeg sira
- 5 žlica šećera u prahu
- konzerva kompota od breskve
Naprije miksajte sir te mu dodajte šlag i šećer u prahu.
Kada je gotovo tijesto, bijela i žuta krema krenite sa slaganjem kolača. Na koru stavite žutu kremu i poslažite breskve iz konzerve, stavite bijelu kremu te na nju dugu koru.
Karpati kolač je gotov, neka se dobro ohladi prije posluživanja.