Želite karamelizirati orase, no ne znate kako? Recept za karameliziranje oraha je vrlo jednostavan. Od sastojaka za karamelizrianje oraha uz orahe potreban je samo šećer i maslac.
Sastojci potrebni za karamelizirane orahe:
- šalica polovica/komada oraha
- ¼ šalice bijelog granuliranog šećera
- žlica maslaca
Postupak pripreme karameliziranih oraha:
Zagrijte tavu na vatri, dodajte 1 šalicu oraha, 1/4 šalice granuliranog šećera i 1 žlicu maslaca.
Zagrijte na srednjoj vatri 5 minuta, često miješajući kako vam smjesa ne bi zagorjela. Kada se šećerna smjesa počne topiti, stalno miješajte dok se sav šećer ne otopi i orašasti plodovi ne oblože.
Odmah prebacite na list pergament papira i odmah odvojite orahe. Brzo prijeđite od trenutka kada su orasi premazani do odvajanja na pergament papiru.
Kada se premaz stvrdne (5-7 minuta), možete ih prebaciti u zdjelu. Karamelizriani orasi su gotovi i spremni za konzumaciju.