Glavno jelo /

Kalja na mostarski način

Image

Kako pripremiti kalju? Donosimo vam recept za pripremu jela Kalja na mostarski način.

19.7.2021.
17:18
VOYO logo

Kalja na mostarski način glavno je jelo koje je vrlo ukusno, jednostavno i relativno brzo se priprema. Za pripremu kalje potrebna vam je janjetina.

Kalja na mostarski način sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • glavica svježeg kupusa
  • 2 glavice luka
  • 50 dkg janjetine
  • 3 mrkve
  • 5 svježih zelenih paprika
  • žlica koncentrata rajčice
  • žlica povrtnog dodatka jelima
  • 3 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • ulje

Kalja na mostarski način priprema:

Na vrućem ulju pržite janjetinu koju ste narezali na komadiće. Pržite meso oko 10 minuta sa svih strana. Dodajte nasjeckani lluk, papriku, mrkvu te ulijte 2,5 dcl vode. Poslolite i pirjajte nekoliko minuta. Nakon toga dodajte povrni začin, narezani kupus, te 7,5 dcl vode i kuhajte poklopljeno oko sat vreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu posudu stavite rajčicu s decilitrom vode i sjeckanim češnjakom. Izmiješajte i ulijte u lonac s mesom. Neka se kuha još nekolio mintua. Kalja na mostarski način je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo