Kalja na mostarski način glavno je jelo koje je vrlo ukusno, jednostavno i relativno brzo se priprema. Za pripremu kalje potrebna vam je janjetina.
Kalja na mostarski način sastojci:
- glavica svježeg kupusa
- 2 glavice luka
- 50 dkg janjetine
- 3 mrkve
- 5 svježih zelenih paprika
- žlica koncentrata rajčice
- žlica povrtnog dodatka jelima
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
- ulje
Kalja na mostarski način priprema:
Na vrućem ulju pržite janjetinu koju ste narezali na komadiće. Pržite meso oko 10 minuta sa svih strana. Dodajte nasjeckani lluk, papriku, mrkvu te ulijte 2,5 dcl vode. Poslolite i pirjajte nekoliko minuta. Nakon toga dodajte povrni začin, narezani kupus, te 7,5 dcl vode i kuhajte poklopljeno oko sat vreman.
U drugu posudu stavite rajčicu s decilitrom vode i sjeckanim češnjakom. Izmiješajte i ulijte u lonac s mesom. Neka se kuha još nekolio mintua. Kalja na mostarski način je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!