Metodu zamrzavanja paprike možete koristiti za bilo koju vrstu paprike, poput svježe paprike ili jalapeñosa.
Prvo pregledajte ima li na paprici modrice. Birajte paprike na kojima nema modrica ili nekih mrlja. Operite paprike i osušite ih papirnatim ručnicima. Paprici uklonite vrhove i peteljke . Oštrim nožem uklonite vrh i peteljku paprike, kao i unutarnju membranu i sjemenke. Pri rezanju ljutih papričica treba nositi rukavice, jer ulje iz paprike može iritirati kožu. Pazite da ne dodirujete oči kada rukujete paprikom.
Narežite paprike na dasci za rezanje prema vašim osobnim željama. Pripremite paprike za zamrzivač. Složite paprike u jednom sloju na lim za pečenje ili lim za kolačiće. Kako zamrznuti papriku, a da ne se ne slijepi? Stavite lim za pečenje u zamrzivač dok se paprike čvrsto ne smrznu, otprilike jedan do dva sata.
Zamrzavanje će osigurati da se komadići paprike ne lijepe zajedno. Spremite paprike. Stavite komadiće paprike u čvrstu vrećicu za zamrzavanje i istisnite višak zraka prije zatvaranja kako biste spriječili opekotine u zamrzivaču.
Smrznute paprike u zamrzivaču će izdržati osam do deset mjeseci. Jedite ih što prije možete za najbolju kvalitetu, pogotovo jer ljute papričice gube toplinu što duže budu u zamrzivaču.
Kako zamrznuti papriku u komadu? Narežite vrhove paprike. Oštrim nožem odrežite vrhove paprike. Izvadite unutarnje membrane i sjemenke. Na svaku papriku stavite gornji dio natrag. Vratite gornji dio na papriku i svaku papriku pojedinačno zamotajte u plastičnu foliju. Čuvajte u vrećici za zamrzavanje. Stavite paprike u vrećicu za zamrzavanje. Za male čili papričice možete ih zamrznuti cijele u hermetički zatvorenoj posudi.