Sačuvati koricu limuna vrijedno je truda jer svježi limuni nisu u sezoni tijekom cijele godine. Prepuna vitamina A i C, kalija i vlakana koji pomažu u snižavanju kolesterola i kalcija, očuvana kora limuna može pružiti mnoge nutritivne prednosti, osobito ako se redovito jede. Očuvana limunova kora može se koristiti na mnogo različitih načina u kuhinji, kako za slatka tako i za slana jela, kao i njezin sok.
Ukoliko želite zamrznuti cijeli limun, to učinite na ovaj način. Limune možete zamrznuti tako da ih najprije jednostavno narežete na kriške ili po pola. Nakon toga samo ih stavite u vrećice ili staklenke i stavite u zamrzivač. Limun će nakon smrzavanja malo postati kašasti, pa neće biti tako lijepi kao svježi. Ali možete ih koristiti za kuhanje ili s njima napraviti osvježavajuću vodu s limunom. Jednostavno dodajte nekoliko kriški u vrč za vodu i pustite ih da se odmrznu u vodi. Ne zaboravite pažljivo oprati limune prije zamrzavanja! Pogotovo ako niste kupovali organske limune.
No, kako zamrznuti koricu od limuna?
Zamrzavanje kora limuna jednako je jednostavno kao i zamrzavanje cijelih ili narezanih limuna. Kad imate ovako sjajne proizvode, jako je važno upotrijebiti ih što je više moguće. Dakle, ne zaboravite na kore limuna!
Prije svega pažljivo isperite koru. Te iskoristite limun za druge stvari. Na primjer, cijeđenjem soka ili kriškama limuna za svježu limunadu. Nakon korištenja limuna jednostavno ih stavite. Narezane, narezane na kriške ili polovice, nije važno. Cijelu vreću stavite u zamrzivač.
Kad želite koristiti svoje limune, jednostavno ih izvadite iz hladnjaka i stavite u zdjelu da se odmrznu. Kada izvadite limun i pustite ga da se odmrzava, cijela će soba dobit bogat miris limuna. Kad se kora limuna odmrzne, primijetit ćete da su pomalo kašaste. Ovo je zapravo savršeno kada želite napraviti marmeladu ili džem.
Ovo je vrlo jednostavan način kako zamrznuti koricu od limuna te je bitno da iskoristite limun što je više moguće.