Morate li blanširati grah prije zamrzavanja? Kako zamrznuti grah? Blanširanje je važan korak kada je u pitanju zamrzavanje povrća iz nekoliko razloga: blanširanje zaustavlja enzime koji dovode do kvarenja, omogućuje povrću da zadrži živu boju, izvornu teksturu i hranjive tvari. Preskakanje ovog koraka rezultirat će zagasitim i izblijedjelim bojama, lošim okusima i lošom teksturom.
Koliko dugo možete koristiti zamrznuti grah? Kako zamrznuti grah? Svježi grah držite u hladnjaku samo 3-5 dana prije nego što postane mlohav i počne se kvariti. Smrznuti grah, međutim, čuva se minimalno 6-8 mjeseci, tako da možete uživati u njemu u bilo koje doba godine! To je sve što trebate znati kada se pitate kako zamrznuti grah.
Kako koristiti smrznuti grah? Smrznuti grah možete koristiti izravno iz zamrzivača, nije ga potrebno prethodno odmrznuti. Bez obzira dodajete li ih u tepsije, pržene krumpiriće, juhe, variva ili ih jedete obične, jednostavno ih izvadite iz zamrzivača i dodajte ravno u svoje jelo. Jedina promjena koju trebate napraviti je kada recept koji koristite zahtijeva prvo kuhanje graha, jednostavno ćete skratiti vrijeme kuhanja za oko 3 minute jer ste ga već blanširali prije nego što su bili zamrznuti. Sada znate kako zamrznuti grah.