Sušeno voće /

Kako sušiti smokve u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Sušene smokve spremne su kada postignu meku i sušenu teksturu, ali i dalje zadržavaju malo mekoće. Kako sušiti smokve u pećnici?

16.8.2023.
11:38
Pixabay
VOYO logo

Kada se odlučite sušiti smokve u pećnici, najprije ih operite pa ih prerežite na pola ili četvrtine, uklonite peteljke i eventualne neželjene dijelove.

U sljedećem koraku pomiješajte vodu i limunov sok te umočite smokve u tu otopinu kako bi sačuvale svoju svježu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da vaša pećnica bude zagrijana na niskoj temperaturi, od oko 50 do 60 stupnjeva Celzijevih. Ukoliko ih presušite, izgubit će sva dragocjena svojstva, a i okus će biti neugodan.

Kod sušenja,položite smokve na rešetku ili pleh obložen papirom za pečenje te ih stavite u pećnicu. Ostavite vrata pećnice malo otvorena kako bi vlaga mogla izlaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušite smokve u pećnici oko osam do dvanaest sati ili dok ne postignu željenu teksturu. Povremeno provjeravajte kako biste izbjegli prekomjerno sušenje. S vremena na vrijeme možete ih i okrenuti.

Slijedeći ove korake, možete uživati u vlastitim sušenim smokvama koje su idealne za grickanje, dodatak jelima ili kao zdravi snack.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo