Rogač je zapravo mahunarka. Mahuna je donekle tvrda pa je za korištenje u receptima najjednostavnije prvo je pretvoriti u neku vrstu brašna. Kako biste ju pretvorili u brašno morate znati kako sušiti rogač.
Proces nije težak, ali može biti dugotrajan zbog uklanjanja svih sjemenki iz svake mahune, pogotovo jer su same mahune prilično tvrde. Ipak, na kraju ćete biti zadovoljni svojom novo napravljenom zalihom brašna od rogača i shvatiti ćete da je proces zapravo zabavan i koristan. Uostalom, rezanje mahuna rogača možete iskoristiti da biste pogledali film ili seriju. Evo kako sušiti rogač.
Isperite mahune u vodi i očistite ih najbolje što možete. Namočite mahune u vodi preko noći. Ovaj korak nije obavezan, ali donekle omekšava mahune, što olakšava rukovanje njima.
Uzmite svaku mahunu i prerežite je po duljini da biste je otvorili, dopirući do središta gdje se nalaze sjemenke. Uklonite sjemenke. Možete ih odbaciti ili spremiti. Čiste mahune stavite na lim za pečenje, a kada očistite sve mahune, sušite ih na laganoj vatri nekoliko sati u pećnici. Ako imate dehidrator, upotrijebite ga umjesto njega. To je sve, upravo ste naučili kako sušiti rogač.