Ako se pitate kako spremiti svinjske šnicle da budu mekane, jedan od načina da to učinite je mariniranje mesa prije pohanja. Saznajte kako to napraviti na pravi način. Svinjske šnicle možete jednostavno učiniti mekanim tako da ih marinirate najmanje 4 sata. Korištenje sokova s kiselinom, poput soka od naranče, također će pomoći da svinjetina omekša.
Ako marinirate kako biste omekšali svoje svinjske šnicle, važno je imati na umu da to činite duže od 24 sata, što može uzrokovati kvarenje mesa i treba ga izbjegavati. Evo kako spremiti šnicle da budu mekane.
Stavite svinjske šnicle na dno velike posude za čuvanje hrane s poklopcem. Premažite svinjski odrezak biljnim uljem ili ekstra djevičanskim maslinovim uljem i začinite svinjski odrezak s obje strane košer soli i svježe mljevenim crnim paprom po ukusu.
U posudu dodajte 1 šalicu vode i 1 šalicu soka od naranče. Promiješajte smjesu i pomiješajte svinjske odreske da se potpuno oblože. Svinjske šnicle trebaju biti potpuno utopljene u tekućinu za mariniranje. Stavite vrh na posudu i stavite svinjetinu u hladnjak na najmanje 4 sata ili preko noći.
Izvadite posudu iz hladnjaka i ostavite svinjski odrezak da se ocijedi u cjedilu 5 minuta. Svinjski odrezak osušite papirnatim ručnicima i sada ih pomiješajte u smjesu za pohanje. To je jedan od načina kako spremiti svinjske šnicle da budu mekane.