Čuvanje mrkve /

Kako spremiti mrkvu u zamrzivač

Image
Foto: Shutterstock

Najbolji i najdugotrajniji čuvanje mrkve je njezino zamrzavanje. Kako spremiti mrkvu u zamrzivač?

7.2.2022.
11:51
Shutterstock
VOYO logo

Zamrzavanje mrkve je izvrstan način čuvanja mrkve. Kao i većina povrća, ako se zamrzne sirovo, tekstura, okus, boja i nutritivna vrijednost mrkve se pogoršavaju. Obavezno blanširajte povrće kako biste sačuvali te elemente. Uvijek koristite mrkvu koja je na vrhuncu svježine.

Kako spremiti mrkvu u zamrzivač:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Pripremite mrkvu tako da je temeljito operete, a zatim izrežite na željeni oblik (kriške, kocke, krugovi), pazeći da su veličine dosljedne.
  • Za blanširanje mrkve zakuhajte posudu s vodom. Pripremite zdjelu s ledenom vodom i pleh obložen kuhinjskim papirom.
  • Mrkvu stavite u kipuću vodu i blanširajte 3-5 minuta, ovisno o veličini. Izvadite šupljikavom žlicom i uronite u posudu s ledenom vodom i ostavite dok je mrkva blanširala, a zatim ocijedite i rasporedite na pleh obložen kuhinjskim papirom.
  • Nakon što se ocijedi i osuši, stavite mrkvu na pladanj i zamrznite dok se čvrsto ne smrzne. Zatim prebacite u označene vrećice za zamrzavanje koje se mogu ponovno zatvoriti, pazeći da uklonite višak zraka prije zatvaranja. Blanširanu mrkvu najbolje je iskoristiti u roku od godinu dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo