Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Čuvanje mrkve /

Kako spremiti mrkvu u zamrzivač

Najbolji i najdugotrajniji čuvanje mrkve je njezino zamrzavanje. Kako spremiti mrkvu u zamrzivač?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zamrzavanje mrkve je izvrstan način čuvanja mrkve. Kao i većina povrća, ako se zamrzne sirovo, tekstura, okus, boja i nutritivna vrijednost mrkve se pogoršavaju. Obavezno blanširajte povrće kako biste sačuvali te elemente. Uvijek koristite mrkvu koja je na vrhuncu svježine.

Kako spremiti mrkvu u zamrzivač:

Pripremite mrkvu tako da je temeljito operete, a zatim izrežite na željeni oblik (kriške, kocke, krugovi), pazeći da su veličine dosljedne.

Za blanširanje mrkve zakuhajte posudu s vodom. Pripremite zdjelu s ledenom vodom i pleh obložen kuhinjskim papirom.

Mrkvu stavite u kipuću vodu i blanširajte 3-5 minuta, ovisno o veličini. Izvadite šupljikavom žlicom i uronite u posudu s ledenom vodom i ostavite dok je mrkva blanširala, a zatim ocijedite i rasporedite na pleh obložen kuhinjskim papirom.

Nakon što se ocijedi i osuši, stavite mrkvu na pladanj i zamrznite dok se čvrsto ne smrzne. Zatim prebacite u označene vrećice za zamrzavanje koje se mogu ponovno zatvoriti, pazeći da uklonite višak zraka prije zatvaranja. Blanširanu mrkvu najbolje je iskoristiti u roku od godinu dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike