Zamrzavanje mrkve je izvrstan način čuvanja mrkve. Kao i većina povrća, ako se zamrzne sirovo, tekstura, okus, boja i nutritivna vrijednost mrkve se pogoršavaju. Obavezno blanširajte povrće kako biste sačuvali te elemente. Uvijek koristite mrkvu koja je na vrhuncu svježine.
Kako spremiti mrkvu u zamrzivač:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Pripremite mrkvu tako da je temeljito operete, a zatim izrežite na željeni oblik (kriške, kocke, krugovi), pazeći da su veličine dosljedne.
- Za blanširanje mrkve zakuhajte posudu s vodom. Pripremite zdjelu s ledenom vodom i pleh obložen kuhinjskim papirom.
- Mrkvu stavite u kipuću vodu i blanširajte 3-5 minuta, ovisno o veličini. Izvadite šupljikavom žlicom i uronite u posudu s ledenom vodom i ostavite dok je mrkva blanširala, a zatim ocijedite i rasporedite na pleh obložen kuhinjskim papirom.
- Nakon što se ocijedi i osuši, stavite mrkvu na pladanj i zamrznite dok se čvrsto ne smrzne. Zatim prebacite u označene vrećice za zamrzavanje koje se mogu ponovno zatvoriti, pazeći da uklonite višak zraka prije zatvaranja. Blanširanu mrkvu najbolje je iskoristiti u roku od godinu dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa