Na samom početku spremanja grožđa za zimu potrebno ga je kvalitetno oprati kako bi se razišle sve eventualne bakterije i štetne tvari na njemu. Kako spremiti grožđe za zimu?
S obzirom da je grožđe vrlo zdravo i niskokalorično, a pritom i ukusno, popularno je među populacijom diljem svijeta. Kako biste sačuvali grožđe i bezbrižno ga jeli i zimi, možete ga jednostavno staviti u zamrzivač.
Kada ste ga oprali, dobro ga osušite od vode. Uzmite papir za pečenje i postaviti grožđe na njega, pazeći da je ravnomjerno raspoređeno po njemu.
Nakon što ste rasporedili grožđe po papiru, prebacite vaše grožđe u vrećice kako bi bilo spremno za konzumaciju ubrzo nakon vađenja iz zamrzivača. Proces zamrzavanja vašeg grožđa za zimu jednostavno može početi.
Važno je da ovaj proces zamrzavanja grožđa za zimu obavljate u serijama, jer ćete u protivnom stvoriti golemu kuglu grožđa koju će kasnije biti podosta teško rastvoriti.