Za kuhanje carbonare potrebno je samo pola sata. Saznajte kako u nekoliko koraka skuhati savršenu carbonaru.
Sastojci za carbonaru:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 250 g pancete, narezane na kockice
- 1 do 2 češnja češnjaka, mljevena
- 4 jaja
- šalica ribanog parmezana
- 500 g špageta
- sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
Kako skuhati carbonaru:
Kako bi skuhali carbonaru, prvo lonac napunite vodom i ostavite da prokuha. Na tavi zagrijte ulje ili maslac i dodajte slaninu ili pancetu, pa pecite do hrskavosti. Zatim dodajte češnjak i ostavite da još malo prokuha, pa ugasite i sve premjestite u zdjelu. U drugoj zdjeli umutite jaja i dodajte polovicu sira. Čim voda prokuha, dodajte tjesteninu i kuhajte do kad ne postane al dente.
Tjesteninu stavite u pripremljenu zdjelu sa slaninom i sve dobro promiješajte. Dodajte i smjesu s umućenim jajima i još jednom promiješajte kako bi se sve dobro sjedinilo. Na sve to dodajte i malo vode od tjestenine kako carbonara ne bi postala suha. Ovako kuhanu i pripremljenu carbonaru poslužite s parmezanom i mljevenim paprom te malo peršina.