Jela s tjesteninom /

Kako pravilno skuhati carbonaru za samo pola sata?

Image
Foto: Pixabay

Tjestenina carbonara odlično je jelo ako prvenstveno znate kako je skuhati. Saznajte kako skuhati carbonaru.

29.1.2023.
14:56
Pixabay
VOYO logo

Za kuhanje carbonare potrebno je samo pola sata. Saznajte kako u nekoliko koraka skuhati savršenu carbonaru.

Sastojci za carbonaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 250 g pancete, narezane na kockice
  • 1 do 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 4 jaja
  • šalica ribanog parmezana
  • 500 g špageta
  • sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

Kako skuhati carbonaru:

Kako bi skuhali carbonaru, prvo lonac napunite vodom i ostavite da prokuha. Na tavi zagrijte ulje ili maslac i dodajte slaninu ili pancetu, pa pecite do hrskavosti. Zatim dodajte češnjak i ostavite da još malo prokuha, pa ugasite i sve premjestite u zdjelu. U drugoj zdjeli umutite jaja i dodajte polovicu sira. Čim voda prokuha, dodajte tjesteninu i kuhajte do kad ne postane al dente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu stavite u pripremljenu zdjelu sa slaninom i sve dobro promiješajte. Dodajte i smjesu s umućenim jajima i još jednom promiješajte kako bi se sve dobro sjedinilo. Na sve to dodajte i malo vode od tjestenine kako carbonara ne bi postala suha. Ovako kuhanu i pripremljenu carbonaru poslužite s parmezanom i mljevenim paprom te malo peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo