Topli napitak /

Kako skuhati čaj od đumbira

Image

Čaj od đumbira iznimno je zdrav jer doprinosi mnogim važnim funkcijama u ljudskom organizmu. No, kako skuhati čaj od đumbira?

17.8.2021.
10:32
VOYO logo

Iako se đumbir već dugi niz godina koristi kao jedan od glavnih začina u azijskoj kuhinji, u zapadnjačkoj kuhinji tek posljednjih nekoliko godina iskorištavaju njegov pravi potencijal.

Đumbir može služiti kao začin koji daje hrani karakterističan okus, ali najzdravije ga je iskoristiti za čaj od đumbira. Već gotov čaj od đumbira može se kupiti, ali to nije toliko zdravo kao kada sami skuhamo đumbir. Zato vam donosimo najbolji način kako skuhati čaj od đumbira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije kuhanja čaja od đumbira, moramo odrezati korijen duljine oko 5 centimetara. Taj korijen ogulimo i narežemo na tanke kolutiće. Stavimo lonac sa vodom na vatru i sačekamo da se zakuha. Kada voda zakuha ubacimo kolutiće đumbira u zakuhalu vodu i ostavimo da se kuha. Što se duže kuha, okus će biti intenzivniji. Preporučeno vrijeme kuhanja čaja od đumbira je 15 – 25 minuta. Kad je čaj skuhan, procijedite ga te dodajte med i limun po želji. Vaš napitak je spreman za konzumaciju, a čaj možete piti topao ili hladan, kako vam više odgovara.

Jedna šalica čaja od đumbira dnevno uvelike će poboljšati rad vašeg organizma jer doprinosi radu mozga, ojačava imunitet, pomaže pri mršavljenju i poboljšava rad probavnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo