Kako biste skuhali bob za početak pripremite si dasku za rezanje i oštar nož, kada ste si to pripremili uzmite jednu glavicu luka i nasjeckajte ju na sitne komadiće. Uzmite si tavicu te ju stavite na plin na laganu vatru, ulijte malo maslinovog ulja u tavicu te pričekajte da se ulje ugrije.
Kada se ulje ugrijalo ubacite luk koji ste maloprije nasjeckali na sitne komadiće. Dok se luk dinsta, uzmite četiri češnja češnjaka i narežite ih na sitne komade kao i luk, ne zaboravite prvo zdrobiti češnjak pa tek onda ga krenuti rezati na sitne komadiće.
Po vlastitoj želji možete ubaciti i više od četiri češnja češnjaka ako volite češnjak. Kada se luk dinstao, a za to je potrebno par minuta, dok ne postane staklenast, ubacite narezani češnjak.
U međuvremenu uzmite par listova peršina, i nasjeckajte ga na sitne komadiće, slobodno ga možete jako puno isjeckati. Kada ste ga isjeckali do željene veličine, ubacite ga u tavicu sa lukom i češnjakom te sve zajedno dobro izmiješajte kuhačom. Potom dodajte bob.
Sve to zajedno lagano prodinstajte. Dok se to dinsta, narežite pancetu odnosno slaninu i stavite u drugi lonac da se kuha tjestenina, vodu za tjesteninu lagano posolite, također ulijte malo ulja u vodu kako se vaša tjestenina ne bi slučajno zalijepila međusobno, odnosno jedna za drugu.
Jako je bitno da slanina bude nasjeckana na jako sitne komade. Ubacite nasjeckanu slaninu u tavicu, te sve to zalijte za desertnim vinom. Podlijte lagano sa vodom sve dok sastojci ne budu jedva izvan vode.
Dodajte jedan povrtni temeljac u tavicu. Rastopite temeljac i prokuhajte sve to zajedno jedno desetak minuta. Izvadite vašu tjesteninu i ocjedite ju kroz cjedilo, te ju stavite sa strane dok ne bude vrijeme da ju ubacite u tavicu. Potom u tavicu dodajte jednu žlicu krušnih mrvica, jedna je sasvim dovoljna i nije potrebno više od nje. Ona će povezati umak.
Promiješajte sve i pričekajte dok ne dobijete željenu gustoću. Ubacite prethodno skuhanu tjesteninu u tavicu i sve dobro izmiješajte. Sada slobodno isključite plin i vaše jelo je spremno za serviranje. Možete naribati malo parmezana na vaše jelo kada ga servirate, dat će vašem jelu jednu posebnu aromu. Izvadite iz tavice na vaš tanjur i dobar tek, upravo ste naučili kako skuhati bob, odnosno napraviti jelo sa bobom.