Savijače se mogu raditi s voćem, sirom, ali i tikvicama. Ako volite tikvice i volite savijače tada obavezno morate probati savijaču s tikvicama. Priprema se ne razlikuje puno od pripreme ostalih vrsta savijača, samo je važno dobro pripremiti tikvice.
Sastojci za savijaču od tikvica:
- kore za savijaču
- 4 tikvice
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 20 dkg feta sira
- 3 jaja
- 1,75 dcl kiselog vrhnja
- 2 žlice maslinovog ulkja
- malo svježeg peršina
- sol
- papar
Najprije pripremite nadjev od tikvica. Tikvice možete naribati ili narezati na kolutove. Pustite ih 15 minuta i ocijedite.
Nasjeckajte luk i češnjak. Na tavi pržite luk i češnjak. Dodajte tikvice nekoliko minuta. Nakon toga maknite s vatre dodajte jaja, kiselo vrhnje, sir, peršin, sol i papar. Dobro izmještajte sve sastojke.
Sada pripremite kore za savijaču. Stavite ih na mokru krpu i prelijte s malo ulja. Na dio kora stavite nadjev i zarolajte. Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa i pecite oko 40 minuta. Vrh kora prije pečenja premažite uljem ili vrhnjem.