Što učiniti kada čokoladna glazura puca? U čemu je greška? Donosimo provjereni recept kako se radi čokoladna glazura koja ne puca.
Sastojci za čokoladnu glazuru koja ne puca:
- 2 žlice maslaca
- 5 dkg tamne čokolade, grubo nasjeckane
- šalica šećera
- 2 žlice kipuće vode
Čokoladna glazura koja ne puca:
Pomiješajte maslac i čokoladu i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. U otopljeni maslac i čokoladu dodajte šećer.
Uz stalno miješanje dodajte male količine kipuće vode dok se ne razrijedi po želji. U slučaju da je smjesa prerijetka dodajte još malo šećera u prahu. S druge strane ako je pregusta dodajte vode.
Na kraju prelijte čokoladnu glazuru preko kolača. Koliko će vremena glazuri trebati da se stvrdne ovisit će o temperaturi glazure i prostoriji.
Kad se ohladi, stvrdnut će se.