Čokoladni desert /

U čemu je tajna čokoladne glazure koja ne puca

Image
Foto: Pixabay

Čokoladna glazura vam vrlo lako puca? Donosimo recept kako napraviti ukusnu čokoladnu glazure koja ne puca.

29.11.2022.
13:44
Pixabay
VOYO logo

Što učiniti kada čokoladna glazura puca? U čemu je greška? Donosimo provjereni recept kako se radi čokoladna glazura koja ne puca.

Sastojci za čokoladnu glazuru koja ne puca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 5 dkg tamne čokolade, grubo nasjeckane
  • šalica šećera
  • 2 žlice kipuće vode

Čokoladna glazura koja ne puca:

Pomiješajte maslac i čokoladu i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. U otopljeni maslac i čokoladu dodajte šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz stalno miješanje dodajte male količine kipuće vode dok se ne razrijedi po želji. U slučaju da je smjesa prerijetka dodajte još malo šećera u prahu. S druge strane ako je pregusta dodajte vode.

Na kraju prelijte čokoladnu glazuru preko kolača. Koliko će vremena glazuri trebati da se stvrdne ovisit će o temperaturi glazure i prostoriji.

Kad se ohladi, stvrdnut će se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo