Kuharica /

Kako se pripremaju zapečene zobene pahuljice?

Image
Foto: Pixabay

Doručak koji je trenutno vrlo popularan su zapečene zobene pahuljice. Kako se zapečene zobene pahuljice pripremaju?

7.7.2023.
10:06
Pixabay
VOYO logo

Zapečene zobene pahuljice u posljednje su vrijeme vrlo popularne jer podsjećaju na kolač, a mogu biti odlične za doručak, večeru ili desert. Također ih možete ponijeti sa sobom kao god idete, a isto tako postoje različite varijante. U nastavku se nalazi recept za jedne slatke zapečene zobene pahuljice, no uvijek možete dodati voće i promijeniti recept prema svojim preferencijama.

Zapečene zobene pahuljice sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 zrela banana
  • 1 jaje
  • 1 žlica agava sirupa
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kakao praha
  • 200 grama tamne čokolade.

Koraci pripreme zapečenih zobenih pahuljica:

  1. Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
  2. Prebacite smjesu u kalup za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Stavite peći zobene pahuljice na 20 minuta.
  5. Za to vrijeme otopite tamnu čokoladu na pari.
  6. Kada su zapečene zobene pahuljice gotove, prelijte glazuru od tamne čokolade.

Zapečene zobene pahuljice poslužite tople ili hladne, ovisno kako više volite – one su ukusne u svim varijantama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo