Zapečene zobene pahuljice u posljednje su vrijeme vrlo popularne jer podsjećaju na kolač, a mogu biti odlične za doručak, večeru ili desert. Također ih možete ponijeti sa sobom kao god idete, a isto tako postoje različite varijante. U nastavku se nalazi recept za jedne slatke zapečene zobene pahuljice, no uvijek možete dodati voće i promijeniti recept prema svojim preferencijama.
Zapečene zobene pahuljice sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 zrela banana
- 1 jaje
- 1 žlica agava sirupa
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica kakao praha
- 200 grama tamne čokolade.
Koraci pripreme zapečenih zobenih pahuljica:
- Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
- Prebacite smjesu u kalup za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Stavite peći zobene pahuljice na 20 minuta.
- Za to vrijeme otopite tamnu čokoladu na pari.
- Kada su zapečene zobene pahuljice gotove, prelijte glazuru od tamne čokolade.
Zapečene zobene pahuljice poslužite tople ili hladne, ovisno kako više volite – one su ukusne u svim varijantama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa