Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se pripremaju ukusni gamberi na bijelo?

Volite mediteransku kuhinji? Ovaj recept za gambere na bijelo morate isprobati. Donosimo ukusan recept za gambere na bijelo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Gamberi su morski plodovi koji su popularni u mediteranskim kuhinjama. Imaju slatkastu, ali blago slanu okusnu notu i bogati su proteinima, vitaminima i mineralima poput kalcija i željeza. Za pripremu ovih gambera na bijelo, trebat će vam sljedeći sastojci:

500 g svježih gambera

2 češnja češnjaka, sjeckana

2 žlice maslinovog ulja

1/4 šalice bijelog vina

1/4 šalice pilećeg temeljca

2 žlice maslaca

1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog

Sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili gambere na bijelo najprije očistite gambere u hladnoj vodi, uklonite glavu i ljusku, ostavite repove. Ostavite sa strane. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i pržite oko 1 minutu. Dodajte gambere u tavu i kuhajte oko 2-3 minute dok ne postanu blijedo roze.

Dodajte bijelo vino i pustite da se kuha oko 2-3 minute, dok većina vina ne ispari. Dodajte pileći temeljac i maslac u tavu. Kuhajte dok se maslac ne otopi i tekućina se zgusne malo. Posolite i popaprite gambere po ukusu. Ulijte gambere u zdjelu za posluživanje i pospite svježim peršinom. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike