Svima je već poznato da su zobene pahuljice jedna od najzdravijih i nutritivno najbogatijih namirnica koja se može pripremiti na različite načine i uvijek će biti ukusna. Zobene pahuljice dobivaju se od žitarice zobi, a u sebi sadrže različite nutritivne vrijednosti koje pomažu u regulaciji probave. Razlikuju se sitne i krupne zobene pahuljice. Ne postoji velika razlika u njima, osim u teksturi, no krupne su bolje ako trebate pržene zobene pahuljice. No, zašto se koriste pržene zobene pahuljice?
Pržene zobene pahuljice imaju niz svojih prednosti – mogu se dodavati u različita jela i poboljšavaju jelo svojom hrskavošću. No kako se pržene zobene pahuljice pripremaju?
Sve što vam treba je malo kokosova ulja (žličica) te krupne zobene pahuljice. Kokosovo ulje zagrijte na tavi te dodajte zobene pahuljice. Miješajte cijelo vrijeme dok zobene pahuljice ne poprime zlatnožutu boju i ne postanu hrskave.
Tako pripremljene pržene zobene pahuljice možete prebaciti u posudu i mogu vam uvijek biti nadohvat ruke, kada radite neki kolač, kruh ili vam se jednu kao grickalice.