Ovo jelo je popularno u mnogim kuhinjama diljem svijeta, a posebno u talijanskoj i južnoameričkoj kuhinji. Njoki od svježeg sira pripremaju se s malo sastojaka i idealni su za one koji žele brz i ukusan obrok.
Sastojci za njoke od svježeg sira:
- 250 g svježeg sira
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 2 litre slane vode
U zdjelu stavite svježi sir, brašno, jaje, maslinovo ulje i sol. Miješajte sastojke dok ne dobijete glatko tijesto. Ako je tijesto suho, dodajte malo vode, a ako je previše ljepljivo, dodajte malo brašna.
Tijesto ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga, podijelite tijesto na nekoliko dijelova i formirajte tanke valjke. Izrežite valjke na male komadiće i oblikujte u njoke.
Zakuhajte slanu vodu u velikoj posudi i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. To će trajati oko 2-3 minute. Nakon toga, izvadite njoke rešetkastom žlicom i stavite ih u posudu s toplim umakom ili preljevom.
Njoki od svježeg sira su jednostavni i ukusni. Mogu se poslužiti s različitim umacima, poput umaka od rajčice, umaka od vrhnja ili umaka od špinata. Dodajte neke začine po vašem ukusu i uživajte u ovom ukusnom jelu.