Kada se radi o bojanju preljeva za torte, važno je odabrati pravu boju za hranu. Tekuća prehrambena boja može pokvariti konzistenciju vaše glazure, osobito ako je morate dodati više da biste postigli boju koju tražite. Boja za hranu u gelu je puno koncentriranija, tako da možete dodati manje, a opet dobiti duboku boju. No, kako se priprema crveni preljev za torte?
Sastojci za crveni preljev za torte su:
- 400 grama maslaca
- 900 grama šećera u prahu
- Pola žličice soli
- 2 žlice vrhnja za šlag
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Crvena gel prehrambena boja
Kada pripremate crveni preljev za torte, najprije miješajte maslac na srednjoj brzini 30 sekundi nastavkom s lopaticom dok ne postane glatko. Umiješajte ekstrakt vanilije i sol na niskoj brzini. Polako dodajte šećer u prahu i vrhnje za šlag. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci potpuno ne sjedine i dok se ne postigne željena gustoća. Ako je glazura gusta, dodajte još vrhnja. Ako je glazura rijetka, dodajte još šećera u prahu. Dodajte obilan mlaz crvene prehrambene boje u gelu kada je glazura u potpunosti napravljena i lagano miješajte dok ne dobijete željenu boju.
Crveni preljev za torte već je gotov. Stavite preljev u zatvorene vrećice ili hermetički zatvorenu posudu i ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati ili preko noći. Zatim upotrijebite po želji crveni preljev za torte po želji.