Plodovi mora /

Kako se priprema tjestenina s plodovima mora?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite ukusnu tjesteninu s plodovima mora uz naš jednostavan recept. Kako se priprema tjestenina s plodovima mora?

4.5.2023.
16:55
Pixabay
VOYO logo

Tjestenina s plodovima mora je jedno od najomiljenijih jela koje se priprema u mediteranskim zemljama, a sada i u ostatku svijeta. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a istovremeno pruža puno okusa i hranjivih sastojaka.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g tjestenine po izboru
  • 300 g mješavine plodova mora (škampi, dagnje, kozice)
  • 2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
  • 1 luk (sjeckan)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 50 ml bijelog vina
  • svježi peršin (sjeckani)
  • sol i papar po ukusu

Kako se priprema tjestenina s plodovima mora?

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte luk i češnjak te ih pirjajte dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte mješavinu plodova mora i kuhajte nekoliko minuta dok se ne blago skuhaju. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok se većina tekućine ne ispari.

Dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar te kuhajte još nekoliko minuta da se svi okusi sjedine. Dodajte kuhanoj tjestenini u tavu s umakom od plodova mora i dobro promiješajte. Poslužite tjesteninu s plodovima mora posipanu svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo