Ovaj ukusni pileći gulaš s povrćem je izvrsna opcija za obrok koji je ukusan, zdrav i brzo pripremljen. Pogledajte kako se priprema.
Sastojci:
- 30 g maslaca
- 2 mrkve, oguljene i narezane na kolutove
- 1 stabljika celera, nasjeckana
- soli
- svježe mljeveni crni papar
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 3 žlice brašna
- 600 g pilećih prsa bez kosti i kože
- 3 grančice svježe majčine dušice
- 1 lovorov list
- 350 g mladih krumpira, narezanih na četvrtine
- 700 ml pileće juhe s niskim sadržajem natrija
- svježe nasjeckani peršin, za posipanje
Kako se priprema najbolji pileći gulaš?
U velikom loncu, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte narezane mrkve i nasjeckani celer. Posolite i popaprite po ukusu. Dinstajte povrće dok ne omekša.
Dodajte mljeveni češnjak i višenamjensko brašno te promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Narežite pileća prsa na manje komade i dodajte ih u lonac. Pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi.
Dodajte grančice svježe majčine dušice, lovorov list i narezane mlade krumpire. Promiješajte kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
Prelijte pilećom juhom i pustite da zavrije. Smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Pustite da se jelo krčka 20-25 minuta, ili dok se piletina i krumpiri ne skuhaju dovoljno.
Prije posluživanja najboljeg pilećeg gulaša, uklonite grančice svježe majčine dušice i lovorov list. Poslužite najbolji pileći gulaš topao, posut svježe nasjeckanim peršinom za dodatnu aromu.