Ganache krema je bogata, čokoladna krema koja se može koristiti kao glazura ili punjenje za razne deserte, uključujući muffine. Glavni sastojci ganache kreme su čokolada i vrhnje za šlag, što je čini glatkom i kremastom.
Kako biste napravili ganache kremu za muffine potrebno vam je:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
Priprema ganache kreme za muffine nije previše komplicirana. Prvo, čokoladu nasjeckajte na male komadiće i stavite u zdjelu. U međuvremenu, zagrijte vrhnje u malom loncu dok ne zakuha. Kad vrhnje zakipi, maknite s vatre i ulijte preko čokolade u zdjeli. Ostavite da stoji oko 1 minutu, a zatim lagano promiješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa postane glatka.
Ako želite kremastiju teksturu ganache kreme, možete dodati žlicu maslaca i lagano umiješati. Ostavite smjesu da se ohladi i zgusne, a zatim ju možete staviti u posudu za ukrašavanje i ukrasiti muffine. Također možete staviti smjesu u hladnjak na nekoliko sati kako bi se krema stvrdnula, a zatim ju koristiti kao punjenje za muffine.