Kako se priprema ganache krema za muffine?
Ganache krema je bogata, čokoladna krema koja se može koristiti kao glazura ili punjenje za razne deserte, uključujući muffine. Glavni sastojci ganache kreme su čokolada i vrhnje za šlag, što je čini glatkom i kremastom.
Kako biste napravili ganache kremu za muffine potrebno vam je:
200 grama čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
Priprema ganache kreme za muffine nije previše komplicirana. Prvo, čokoladu nasjeckajte na male komadiće i stavite u zdjelu. U međuvremenu, zagrijte vrhnje u malom loncu dok ne zakuha. Kad vrhnje zakipi, maknite s vatre i ulijte preko čokolade u zdjeli. Ostavite da stoji oko 1 minutu, a zatim lagano promiješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa postane glatka.
Ako želite kremastiju teksturu ganache kreme, možete dodati žlicu maslaca i lagano umiješati. Ostavite smjesu da se ohladi i zgusne, a zatim ju možete staviti u posudu za ukrašavanje i ukrasiti muffine. Također možete staviti smjesu u hladnjak na nekoliko sati kako bi se krema stvrdnula, a zatim ju koristiti kao punjenje za muffine.
403 Forbidden