Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Deserti /

Kako se priprema biskvit za roladu od 3 jaja

Želite pripremiti biskvit za roladu ali imate samo 3 jaja? To nije nikakav problem. Saznajte kako se priprema biskvit za roladu od 3 jaja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Biskvit za roladu je vrsta tijesta koja se obično peče u ravnom kalupu i zatim nježno zamota s nadjevom, čime se stvara karakterističan oblik rolade. Biskvit za roladu je poznat po svojoj sposobnosti da zadrži oblik i elastičnost, što ga čini idealnim za pripremu raznih vrsta rolada.

Sastojci za biskvit za roladu od 3 jaja su:

biljno ulje za podmazivanje

125 g smeđeg šećera

125 g glatkog brašna

3 velika jaja

Kada želite pripremiti biskvit za roladu od 3 jaja najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano premažite dno kalupa za roladu biljnim uljem. Izrežite list papira za pečenje kako bi točno odgovarao dnu kalupa. Premažite papir s još malo ulja, zatim pospite šećerom i brašnom. Stavite šećer i jaja u veliku zdjelu koja se nalazi na kuhinjskoj krpi i miksajte električnim mikserom 10 minuta, dok smjesa ne postane dovoljno gusta da ostavi trag kad se mikser podigne.

U smjesu prosijte pola brašna i pažljivo promiješajte dok ne ostanu tragovi brašna. Ponovite s preostalim brašnom. Važno je uzeti si vremena i učiniti to nježno. Umiješajte 1 žlicu mlake vode. Ulijte smjesu u pripremljeni lim i lopaticom ravnomjerno zagladite kutove. Pecite biskvit za roladu od 3 jaja u središtu pećnice 10-12 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju i ne poraste. Biskvit za roladu od 3 jaja već je gotov i biskvit je spreman za daljnje korištenje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike