Deserti /

Kako se priprema biskvit za roladu od 3 jaja

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti biskvit za roladu ali imate samo 3 jaja? To nije nikakav problem. Saznajte kako se priprema biskvit za roladu od 3 jaja.

6.8.2023.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Biskvit za roladu je vrsta tijesta koja se obično peče u ravnom kalupu i zatim nježno zamota s nadjevom, čime se stvara karakterističan oblik rolade. Biskvit za roladu je poznat po svojoj sposobnosti da zadrži oblik i elastičnost, što ga čini idealnim za pripremu raznih vrsta rolada.

Sastojci za biskvit za roladu od 3 jaja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • biljno ulje za podmazivanje
  • 125 g smeđeg šećera
  • 125 g glatkog brašna
  • 3 velika jaja

Kada želite pripremiti biskvit za roladu od 3 jaja najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano premažite dno kalupa za roladu biljnim uljem. Izrežite list papira za pečenje kako bi točno odgovarao dnu kalupa. Premažite papir s još malo ulja, zatim pospite šećerom i brašnom. Stavite šećer i jaja u veliku zdjelu koja se nalazi na kuhinjskoj krpi i miksajte električnim mikserom 10 minuta, dok smjesa ne postane dovoljno gusta da ostavi trag kad se mikser podigne.

U smjesu prosijte pola brašna i pažljivo promiješajte dok ne ostanu tragovi brašna. Ponovite s preostalim brašnom. Važno je uzeti si vremena i učiniti to nježno. Umiješajte 1 žlicu mlake vode. Ulijte smjesu u pripremljeni lim i lopaticom ravnomjerno zagladite kutove. Pecite biskvit za roladu od 3 jaja u središtu pećnice 10-12 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju i ne poraste. Biskvit za roladu od 3 jaja već je gotov i biskvit je spreman za daljnje korištenje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo