Kuharica /

Kako se pravilno spremaju gljive bukovače?

Image
Foto: Pixabay

Gljive bukovače vrlo su ukusne, ali i jednostavne za pripremu. Saznajte kako se pravilno spremaju gljive bukovače.

1.5.2023.
14:42
Pixabay
VOYO logo

Bukovače su uobičajena vrsta jestive gljive s kapicama koje su u obliku kamenica. Stabljike su vrlo kratke i rastu u grozdovima. Gljive čuvajte u papirnatoj vrećici u hladnjaku. Prije pripreme očistite bukovače ispiranjem kako biste uklonili sve nečistoće.

Postoje različiti recepti kako se spremaju gljive bukovače. Donosimo jednostavan i brz recept kako pripremiti gljive bukovače za glavni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije očistite bukovače tako da odrežite donju stabljiku. Odrežite stabljiku gljiva koja odvaja pojedine kape. Pirjajte 2 do 3 minute na maslinovom ulju. Dodajte zdrobljeni češanj češnjaka da ulijete malo okusa.

Pred kraj dodajte sjeckano bilje i sok od limuna. Koristite bilo koje začinsko bilje koje volite: vlasac, bosiljak, origano ili majčina dušica. Gljive bukovače su gotovo i odmah spremne za posluživanje. Najbolje su kada su tople, a savršeno se slažu sa svim vrstama salata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo