Pohani oslić možete poslužiti uz tartar umak ili neki drugi umak po želji, uz prilog po izboru kao što su pire krumpir, riža ili sezonska salata. Priprema nije zahtjevna, a jelo je vrlo ukusno. Neka se barem jedanput na tjedan na vašem jelovniku pronađe riba.
Sastojci:
- 4 fileta oslića
- 1 šalica brašna
- 2 jaja
- 1 šalica krušnih mrvica
- Sol i papar po ukusu
- Ulje za prženje
Za pripremu pohanog oslića, najprije pripremite tri zdjelice. U prvoj stavite brašno, u drugoj razbijte jaja i dobro ih izmiješajte, a u trećoj stavite krušne mrvice. Posolite i popaprite filete oslića po želji.
U narednom koraku, ulijte ulje u duboku tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Uvaljajte svaki filet oslića u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice, lagano pritiskajući mrvice kako bi se što bolje uhvatile za ribu.
Kada je ulje dovoljno zagrijano, stavite pohane filete oslića u tavu i pržite ih oko tri minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi.
Nakon proteka vremena, pohane osliće izvadite ih iz tave te ih stavite na papirnati ručnik kako bi upili višak ulja.