Jeste li probali sami napraviti ćufte? Ako niste vrijeme je da to učinite jer je postupak nije zahtjevan. Ćufte su vrlo popularno jelo od mljevenog mesa koje se najčešće poslužuje u kombinaciji s pire krumpirom ili njokima.
Postoje različiti recepti kako napraviti ćufte. Donosimo provjereni recept kako se prave ćufte koje se na kraju samo zapeku u pećnici.
Sastojci za ćufte:
- šalica krušnih mrvica
- 1/3 šalice mlijeka
- 50 dkg mljevene govedine
- 50 dkg mljevene svinjetine
- 4 češnja češnjaka, protisnuta ili mljevena
- 2 jaja
- šalica ribanog parmezana
- peršin
- 1/4 šalice luka
- 2 žličice Worcestershire umaka
- žličica sušenog origana
- žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice mljevene crvene paprike
Kako se prave ćufte:
Pomiješajte krušne mrvice i mlijeko. Nakon što se dobro sjedine krušne mrvice i mljeko dodajte mljeveno meso, češnjak, jaja, parmezan, začine, luk i Worcestershire umak. Dobro izmiješajte sve sastojke. Dodajte još origano, sol, papar i crvenu papriku.
Još jedanput sve dobro izmiješajte. Nakon toga ostavite smjesu neka odmori oko sat vremena u hladnjaku.
Nakon toga oblikujte ćufte - kuglice od mesa i stavite na lim za pečenje. Pecite u pećnici oko 15 minuta na 220 stupnjeva Celzijusa. Kada su ćufte gotove poslužite ih s umakom od rajčice u kombinaciji s pire krumpirom ili njojima.