Kroketi kao prilog / Kako se rade kroketi? Kako se peku kroketi?

Image
Foto: Pixabay

Kroketi su izvrstan prilog koji se slaže uz mnoga jela, a nisu ni teški za pripremu. Saznajte kako se peku kroketi kroz naš recept.

15.12.2022.
14:21
Pixabay
VOYO logo

Pretvorite ostatke pire krumpira u hrskave pečene krokete od pire krumpira za savršeno predjelo ili prilog koji će svi voljeti. Evo kako se peku kroketi.

Sastojci za krokete:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g krumpira, skuhanog i zatim zgnječenog vilicom
  • 100 g kombinacije ribanog sira
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 jaja
  • 120 g krušnih mrvica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • soli po ukusu

Kako se peku kroketi?

Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Obilno namažite s 2 žlice maslinovog ulja. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, naribani sir, peršin i jaje. Dodajte soli, ako je potrebno. Izvadite otprilike 1/4 smjese krumpira i razvaljajte je u dlanovima kako biste oblikovali kuglu. Sada oblikujte krokete prema željenoj veličini.

Pripremite 2 zdjele za miješanje: u prvoj umutite jaje sa žlicom vode. U drugu stavite krušne mrvice. Prvo uronite u jaja, dopuštajući da višak jaja kapne. Zatim sve strane pomiješajte u krušne mrvice. Zatim drugi put u jaje i krušne mrvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada dolazimo do dijela kako se zapravo peku kroketi. Stavite na pripremljeni lim za pečenje. Krokete lagano pokapajte preostalim maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, zatim okrenite i pecite još 10-12 minuta dok ne porumene. Krokete poslužite vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo