Kroketi kao prilog /

Kako se rade kroketi? Kako se peku kroketi?

Image
Foto: Pixabay

Kroketi su izvrstan prilog koji se slaže uz mnoga jela, a nisu ni teški za pripremu. Saznajte kako se peku kroketi kroz naš recept.

15.12.2022.
14:21
Pixabay
VOYO logo

Pretvorite ostatke pire krumpira u hrskave pečene krokete od pire krumpira za savršeno predjelo ili prilog koji će svi voljeti. Evo kako se peku kroketi.

Sastojci za krokete:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g krumpira, skuhanog i zatim zgnječenog vilicom
  • 100 g kombinacije ribanog sira
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 jaja
  • 120 g krušnih mrvica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • soli po ukusu

Kako se peku kroketi?

Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Obilno namažite s 2 žlice maslinovog ulja. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, naribani sir, peršin i jaje. Dodajte soli, ako je potrebno. Izvadite otprilike 1/4 smjese krumpira i razvaljajte je u dlanovima kako biste oblikovali kuglu. Sada oblikujte krokete prema željenoj veličini.

Pripremite 2 zdjele za miješanje: u prvoj umutite jaje sa žlicom vode. U drugu stavite krušne mrvice. Prvo uronite u jaja, dopuštajući da višak jaja kapne. Zatim sve strane pomiješajte u krušne mrvice. Zatim drugi put u jaje i krušne mrvice.

Sada dolazimo do dijela kako se zapravo peku kroketi. Stavite na pripremljeni lim za pečenje. Krokete lagano pokapajte preostalim maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, zatim okrenite i pecite još 10-12 minuta dok ne porumene. Krokete poslužite vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gola privlacnost
NOVA SEZONA
VOYO logo