Pretvorite ostatke pire krumpira u hrskave pečene krokete od pire krumpira za savršeno predjelo ili prilog koji će svi voljeti. Evo kako se peku kroketi.
Sastojci za krokete:
- 450 g krumpira, skuhanog i zatim zgnječenog vilicom
- 100 g kombinacije ribanog sira
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 2 jaja
- 120 g krušnih mrvica
- 3 žlice maslinovog ulja
- soli po ukusu
Kako se peku kroketi?
Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Obilno namažite s 2 žlice maslinovog ulja. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, naribani sir, peršin i jaje. Dodajte soli, ako je potrebno. Izvadite otprilike 1/4 smjese krumpira i razvaljajte je u dlanovima kako biste oblikovali kuglu. Sada oblikujte krokete prema željenoj veličini.
Pripremite 2 zdjele za miješanje: u prvoj umutite jaje sa žlicom vode. U drugu stavite krušne mrvice. Prvo uronite u jaja, dopuštajući da višak jaja kapne. Zatim sve strane pomiješajte u krušne mrvice. Zatim drugi put u jaje i krušne mrvice.
Sada dolazimo do dijela kako se zapravo peku kroketi. Stavite na pripremljeni lim za pečenje. Krokete lagano pokapajte preostalim maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, zatim okrenite i pecite još 10-12 minuta dok ne porumene. Krokete poslužite vruće.