Mlinci se najčešće pripremaju kao prilog uz glavno mesno jelo. Priprema mlinaca je vrlo jednostavna, a mogu se kuhati ili peći. Bilo da imate domaće ili kupljenje mlince, postupak kuhanja mlinaca je jednak. Kako se kuhaju mlinci?
Za kuhanje mlinaca potrebni su vam sljedeći sastojci:
- mlinci
- voda ili jušni temeljac
Priprema kuhanih mlinaca:
Natrgajte mlince na manje, željene komade, otprilike veličine jednog zalogaja.
Mlince prelijte vrućom vodom , kipućom vodom ili temeljcem. Najlakše je uzeti juhu od ručka i preliti mlince vrućom juhom.
Preliveni mlinci ne smiju tako stajati duže od 3-4 minute jer će postati gnjecavi.
Ocijedite mlince i poslužite ih kao prilog uz glavno jelo. Kuhane mlince možete poslužiti i s umakom prema želji.
S obzirom da je priprema kuhanih mlinaca vrlo jednostavna i brza, odličan su izbor za prilog uz glavno jelo ako nemate puno vremena. Odabirom ovog priloga sigurno nećete pogriješiti.