Turska kava bogato je, gusto i ukusno piće u kojem se polako uživa u dobrom društvu. Kuha se u bakrenoj posudi za kavu zvanoj džezva, napravljena od mljevene kave u obliku praha i zaslađena prema ukusu onoga tko je pije. Stvaranje savršene šalice turske kave sjajan je način da pokažete svoje vještine kuhanja kave. Ovdje saznajte kako se kuha kava.
Sastojci za kuhanje kave:
- 150 ml hladne vode
- 2 žlice ekstra fino mljevene kave
- 1 do 3 žličice šećera, po želji
Kako se kuha kava?
Ulijte vodu u džezvu. Dodajte kavu i šećer, ako koristite. Dobro promiješajte da se kava i šećer otope. Nemojte miješati nakon ove točke. Stavite džezvu na ploču štednjaka na srednju vatru. Nakon nekoliko minuta kava će se dići i zapjeniti.
Neposredno prije nego što počne ključati, sklonite džezvu s vatre. Skinite pjenu i dodajte po malo u svaku šalicu za posluživanje. Vratite džezvu na vatru i pustite da opet polako zapjeni.
Neposredno prije nego što počne ključati, sklonite džezvu s vatre. Skinite pjenu i dodajte po malo u svaku šalicu za posluživanje. Vratite džezvu na vatru i pustiti da opet polako zapjeni.
Kavu vrlo polako ulijevajte u šalice za posluživanje tako da se pjena digne do vrha. Pustite da se kava odstoji nekoliko minuta, a zatim poslužite. Sada ste sigurni kako se kuha kava.