Spremanje zimnice /

Kako se kisele krastavci?

Image
Foto: Pixabay

Kiseli krastavci vrlo su popularna zimnica. Kako se kisele krastavci? Pratite recept i saznajte kako se kisele krastavci.

7.9.2022.
13:24
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko volite kisele krastavce, možete ih napraviti i sami kod kuće uz samo nekoliko sastojaka. Kiseli krastavci odlični su za posluživanje kao salata uz gotovo sva jela.

Za kiseljenje krastavaca bit će vam potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg svježih krastavaca za kiseljenje
  • 3 žličice šećera
  • 3 žličice soli
  • papar u zrnu
  • sjemenke žute gorušice
  • bijeli ocat
  • nekoliko lovorovih listova
  • voda
  • staklenke

Upute za kiseljenje krastavaca:

Krastavce i staklenke dobro operite. Krastavce stavite u staklenke. Dolijte otprilike 2 prsta octa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svaku staklenku stavite jednu žličicu šećera i jednu žličicu soli. Dodajte 2 velika lovorova lista, oko 30 zrna papra i 1 žličicu sjemenki gorušice po staklenci.

Napunite vodom skoro do ruba. Čvrsto zavrnite poklopac. Staklenke stavite u veliki lonac i podlijte vodom do poklopca.

Pustite da zavrije i nastavite kuhati 5 minuta. Ostavite da se ohladi sat vremena. Prebacite u lim za pečenje, dnom prema gore, i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 minuta.

Pustite da se krastavci kisele otprilike mjesec dana prije nego ih počnete koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo