Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Morski plodovi /

Kako puniti lignje - recept za punjene lignje

Punjene lignje odličan su izbor za glavno jelo. Postoje različiti načini punjenja lignji, donosimo vam jednostavan recept kako puniti lignje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lignje se mogu puniti različitim nadjevima, od povrća preko riže do mesa. Upravo zbog toga odgovor na pitanje kako puniti lignje nije jednostavan jer je teško izabrati kojim nadjevom puniti i na koji način pripremiti lignje. U mnoštvu recepata i savjeta kako puniti lignje, donosimo recept za brzi i ukusni nadjev za lignje.

Sastojci potrebni za punjenje lignje:

5 većih lignja (očišćenih)

jedna mrkva srednje veličine

pola glavice luka

2 režnja češnjaka

50 g pancete

manja konzerva kukuruza

manja paprika

sol

vegeta

papar

bosiljak

peršin

vlasac

maslinovo ulje

Kako puniti lignje:

Ako nemate očišćene lignje, za početak ih očistite i uklonite krakove. Krakove, mrkvu, luk i papriku narežite na sitne kockice te zajedno s narezanom pancetom i kukuruzom popržite na maslinovom ulju. Začinite prema želji, a mi preporučamo navedene začine. Nakon 5 do 10 minuta laganog prženja, uklonite sastojke s vatre. Dobivenim nadjevom napunite lignje, ali ne do kraja s obzirom na to da se one smanje. Otvore lignja zatvorite pomoću čačkalice. Nadjevene lignje ispecite na tavi na maslinovom ulju te poslužite s prilogom prema želji.

I to je to, naučili ste kako puniti lignje te je sada vrijeme da to i učinite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike