Kako puniti lignje - recept za punjene lignje
Lignje se mogu puniti različitim nadjevima, od povrća preko riže do mesa. Upravo zbog toga odgovor na pitanje kako puniti lignje nije jednostavan jer je teško izabrati kojim nadjevom puniti i na koji način pripremiti lignje. U mnoštvu recepata i savjeta kako puniti lignje, donosimo recept za brzi i ukusni nadjev za lignje.
Sastojci potrebni za punjenje lignje:
5 većih lignja (očišćenih)
jedna mrkva srednje veličine
pola glavice luka
2 režnja češnjaka
50 g pancete
manja konzerva kukuruza
manja paprika
sol
vegeta
papar
bosiljak
peršin
vlasac
maslinovo ulje
Kako puniti lignje:
Ako nemate očišćene lignje, za početak ih očistite i uklonite krakove. Krakove, mrkvu, luk i papriku narežite na sitne kockice te zajedno s narezanom pancetom i kukuruzom popržite na maslinovom ulju. Začinite prema želji, a mi preporučamo navedene začine. Nakon 5 do 10 minuta laganog prženja, uklonite sastojke s vatre. Dobivenim nadjevom napunite lignje, ali ne do kraja s obzirom na to da se one smanje. Otvore lignja zatvorite pomoću čačkalice. Nadjevene lignje ispecite na tavi na maslinovom ulju te poslužite s prilogom prema želji.
I to je to, naučili ste kako puniti lignje te je sada vrijeme da to i učinite.
403 Forbidden