Lignje se mogu puniti različitim nadjevima, od povrća preko riže do mesa. Upravo zbog toga odgovor na pitanje kako puniti lignje nije jednostavan jer je teško izabrati kojim nadjevom puniti i na koji način pripremiti lignje. U mnoštvu recepata i savjeta kako puniti lignje, donosimo recept za brzi i ukusni nadjev za lignje.
Sastojci potrebni za punjenje lignje:
- 5 većih lignja (očišćenih)
- jedna mrkva srednje veličine
- pola glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 50 g pancete
- manja konzerva kukuruza
- manja paprika
- sol
- vegeta
- papar
- bosiljak
- peršin
- vlasac
- maslinovo ulje
Kako puniti lignje:
Ako nemate očišćene lignje, za početak ih očistite i uklonite krakove. Krakove, mrkvu, luk i papriku narežite na sitne kockice te zajedno s narezanom pancetom i kukuruzom popržite na maslinovom ulju. Začinite prema želji, a mi preporučamo navedene začine. Nakon 5 do 10 minuta laganog prženja, uklonite sastojke s vatre. Dobivenim nadjevom napunite lignje, ali ne do kraja s obzirom na to da se one smanje. Otvore lignja zatvorite pomoću čačkalice. Nadjevene lignje ispecite na tavi na maslinovom ulju te poslužite s prilogom prema želji.
I to je to, naučili ste kako puniti lignje te je sada vrijeme da to i učinite.