Čini se da je nemoguće pržiti bez prskanja ulja i bez prljanja kuhinjskih pločica, kako pržiti lignje da ne prskaju?
Tijekom prženja dolazi do prskanja ulja zbog vode koja u dodiru s kipućim uljem izaziva kemijsku reakciju kao što je poznato prskanje. Zapravo, kada voda prijeđe iz tekućeg u plinovito stanje, dostiže točku vrelišta od 100° stupnjeva, što je znatno niže od ulja koje iznosi 300° stupnjeva. Na pitanje kako pržiti lignje da ne prskaju je jednostavno, jer lignje posjeduju dosta vode u sebi zato osušite lignje jako dobro prije prženja.
Osušite hranu prije prženja. Kako biste se riješili vode, prvo što treba učiniti je dobro osušiti hranu prije nego što je stavite u ulje. Papirnatim ručnikom ili čistom krpom osušite hranu prije nego što je stavite u posudu punu ulja. Na taj ste način već otklonili prvi od svojih problema ili jednostavne ostavite lignje kako bi se osušile na sobnoj temperaturi.