Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept /

Priprema hobotnice - kako prokuhati hobotnicu?

Ukoliko se priprema na pravi način, hobotnica može biti iznimno ukusna, no lako je pogriješiti. Kako prokuhati hobotnicu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovisno o tome gdje kupujete svoju hobotnicu, može biti prethodno očišćena ili ne. Obično ćete prije prokuhavanja morati ukloniti unutrašnjost glave i kljun. Čak i ako je to slučaj, dobro je dobro isprati hobotnicu tekućom vodom. Također biste trebali osigurati ukloniti vrećicu s tintom i druge unutarnje organe.

Počnite kuhati vodu u koju ste prethodno dodali prstohvat soli, piment i lovorov list. Možete dodati i druge začine ovisno o vašem ukusu, iskustvu i njihovoj dostupnosti na vašem lokalnom tržištu.

Prije nego što prokuhate hobotnicu, možete započeti tako što prvo umočite pipke. To možete učiniti tako da svoju hobotnicu držite za glavu i potopite pipke na jednu sekundu. Izvadite ih, vratite i ponovite tri ili više puta. Ono što želimo postići u ovom koraku je da se pipci malo umotaju prije nego što prokuhamo cijelu hobotnicu. Ako kuhate veliku ili srednje hobotnicu, ovaj korak možete preskočiti.

Voda mora biti na laganoj vatri i podesite vrijeme vrenja dok hobotnica ne omekša. Vrijeme vrenja ovisi o vrsti hobotnice koju kuhate. Kad je već omekšala, izvadite hobotnicu i pazite da se dobro ocijedi. Ne želimo da kipuća voda nastavi kuhati vašu hobotnicu, jer može postati tvrda.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike